top of page

PATIRTI GASTRONOMINIUS ATRADIMUS, GIMUSIUS IŠ PRAMONĖS ISTORIJOS 

Rugsėjo 26–28 d. Panevėžys taps tikra industrijos fiesta – net tris dienas nemokamose ekskursijose bus galima susipažinti su garsiausių šiuolaikinių gamybos įmonių veikla, pažangiomis technologijomis ir į visą pasaulį keliaujančiais produktais. Tačiau miesto svečius ir gyventojus su ypatingais gastronominiais atradimais jau nuo rugsėjo 15 iki 28 dienos lydės ir Panevėžio maisto įstaigos. Net 8 restoranai, kavinės ir desertinės paruošė meniu su pramonės įkvėptais valgomais šedevrais.

 

Panevėžio pramonės istorija neatsiejama nuo žaliavų ir valgomų produktų. Juk miestas buvo vienas iš didžiausių Lietuvos grūdų malimo centrų. O kur dar kas sezoną net 70–80 tūkst. tonų runkelių perdirbdavęs Cukraus fabrikas, suteikęs šeimininkėms galimybę kepti širdį saldinančius kepinius.

 

Konservų fabrike gaminti pokariu trūkstami maisto produktai ir legendinis limonadas „Gaiva“. Greta ir alaus darykla „Kalnapilis“, kuri net per karus nestabdė veiklos ir iki šiol stebina įvairiais gėrimais.

 

Stiklo fabrikas, gaminęs stiklainius ir butelius, tapo svarbia maisto saugojimo, pakavimo ir tiekimo grandimi. Istorija šiandien prisimenama ne veltui, mat ji tapo restoranų, kavinių ir desertinių, kurios ruošiasi ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALIUI 2025, įkvėpimo šaltiniu. Pasitelkusios kūrybiškumą ir meistriškumą, jos renginio svečius ruošiasi sutikti su išskirtiniais meniu.

 

Šiemet prie pramonės savaitgalio prisijungė 8 maitinimo įstaigos. Gastronominę kelionę mieste bus galima patirti aplankant restoranus „Vasaris“, „Akordai“, „Bazaar Bab“, „Bisas“, „Cordo.22“, desertinę „Red Velvet“, kavines „Kavalierius“ ir „Cosmos Lounge“. 

Tų, kurie leisis į šį festivalio gastronominį maršrutą, lauks dovana. Pramonės festivalio dalyviai, užsukę į vieną iš šių maitinimo įstaigų, gaus gastronominio maršruto lankstinuką. Užsukę į žemėlapyje pažymėtą maitinimo įstaigą ir paragavę renginiui sukurto patiekalo ar gėrimo, gaus lipduką. Surinkus keturis bus galima keliauti į Panevėžio turizmo informacijos centrą (Respublikos g. 40, „Stasys Museum“) ir atsiimti siurprizą.

LRT.lt_300x600-2.jpg
Akordai – Autentiški aukštaičių virtiniai su bulvių ir šoninės įdaru, kreminiu salotų pada

AKORDAI

Aukštaičių virtiniai su bulvių ir šoninės įdaru

bei kreminiu keptų valgomųjų

svogūnėlių padažu.

Akordai – Naujieji Aukštaitijos sostinės virtiniai su maskarpone, lazdyno riešutais, kepin

AKORDAI

Naujieji virtiniai su maskarponės ir parmezano

sūriais, lazdyno riešutais ir keptais pomidorais.

Cordo.22  – Troškintos midijos Blanch alaus padaže 4.jpg

CORDO.22

Saldžiarūgščiame nealkoholinio alaus

su šviežiomis žolelėmis padaže ir citrusų žaismu 

troškintos midijos, patiekiamos su

skrudintų bulvių laiveliais.

Cordo.22  – Rūkyta karka alaus padaže 3.jpg

CORDO.22

Rūkyta ir per naktį nealkoholiniame aluje troškinta karka,

patiekiama su šviežiomis bulvytėmis

ir šviežiai marinuotais „Cordo.22“ agurkėliais.

Kavalierius – Espresso iš mūsų skrudintos kavos 4.jpg
Red Velvet –Skaidrios mintys  1.jpg

KAVALIERIUS

RED VELVET

Aeruota espreso su karamele,

švelnia puta ir žiupsneliu

druskos dribsnių.

„Skaidrios mintys“ - tai lengva

ir švelnia stiklo kepure

pasipuošęs plikytas pyragaitis.

Bazar Baab – Automobilių pirklio sapnas 2.jpg

BAZAAR BAB

Ėrienos šašlykas „Automobilių pirklio sapnas“ su persiškais ryžiais, marinuotomis daržovėmis, svogūnų kečupu ir salotomis su žagrenio prieskoniais.

Cosmos Lounge – Cukraus fabrikas III 3.jpg

COSMOS LOUNGE

Kokteilis „Cukraus fabrikas III“ su mango saldumu, pasiflorų rūgštele, gaivia mėta ir šviesą atspindinčiais cukraus grūdeliais.

Restoranėlis Bisas – Prancūziškas skrebutis su riešutų sviesto, šalavijo sėklų ir bananų k

RESTORANĖLIS BISAS

Prancūziškas skrebutis su riešutų sviesto,

šalavijo sėklų ir bananų kremu,

vyšniniu maskarponės plombyru.  

UAB POVYDĖ „Stiklo fabrikas“ – industrinis kepsnys su valgomais „stiklo ikrais“ 2.jpg

VASARIS

Industrinis kepsnys „Stiklo fabrikas“

su valgomais „stiklo ikrais“.

Panevėžio plėtros agentūra „Panevėžys NOW“, 2025

bottom of page