top of page

PATIRTI PRAMONĖS ISTORIJOS ĮKVĖPTUS
GASTRONOMINIUS ATRADIMUS

Panevėžio miesto pramonė rugsėjį stebins ne tik ekskursijose ar kultūros renginiuose.  Pramonės istorijos įkvėpti gastronominiai atradimai jūsų laukia ir miesto desertinėse, baruose, kavinėse ir restoranuose.

Panevėžys ne vieną šimtmetį buvo žinomas kaip malūnų miestas, o vieni stambiausių laikyti Bajorų (dabar – Respublikos) gatvėje stovėję B. Nisono ir J. Kalmano garo malūnai. Ten pat veikė ir legendinė saldainių dirbtuvė „Einem“. Miestą garsino legendinė kineskopų gamykla „Ekranas“, visam regionui svarbūs konservų ir cukraus fabrikai. Negalime pamiršti ir senųjų Panevėžio gyventojų, kurie gryčias kvėpino aukštaitiškais kepiniais…

Ši istorija atgimė Panevėžio šefų virtuvėse ir tapo šiuolaikiškais, istorinę dvasią išsaugojusiais patiekalais, užkandžiais, desertais ir gėrimais. Pavyzdžiui, „Ekranas“ virto įspūdingu japonišku sumuštiniu, konservų fabriko istorija įprasminta užkandyje „Traškūs kepti šprotai“, o nostalgiški vaikystės atsiminimai prabilo „Vieno torto istorijoje“. Ir tai – vos kelios užuominos į laukiančias skanias patirtis.

Prie ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALIO prisijungė restoranai „Blue Gastro“, „Akordai“, „Bazaar Bab“, kavos ir kokteilius „Cosmos“, „Red Velvet“ desertinė, barai „Garsiakalbis“, Špunka „Old barrel Pub“, šeimos restoranas „Kreivi pagaliukai“, valgykla „Laimės sentimentas“.  Taip pat bistro kavinė ir firminė parduotuvė „Vasaris“ su „Nykštukų miesto desertu“ ir išsinešimui skirtu tradicinių kepinių rinkiniu „Skaniausi iš Aukštaitijos“.

 

bottom of page